Leesbrillen

Zijn de lettertjes in de krant opeens akelig klein? Of zie je objecten van dichtbij niet meer zo scherp? Misschien merk je wel dat je de krant, het boek of de telefoon verder van je af moet houden om de letters scherp te krijgen.

Maar op een gegeven moment is je arm niet meer lang genoeg. Je raadt het al: tijd voor een leesbril. Soms heb je meer baat bij een glastype dat geoptimaliseerd is voor meerdere afstanden. Anders verruil je het ene probleem: dichtbij onscherp zien, in voor een ander probleem: veraf onscherp zien. De meeste mensen kopen een leesbril of computerbril rond hun veertigste.

 

Waarom heb je een leesbril nodig?

Wanneer je een leesbril nodig hebt, hangt af van de flexibiliteit van je oog. Dat lees je goed. Je oog maakt zich ‘bol’ om objecten van dichtbij te bekijken. Hiervoor spant je oogspier zich in. Vanaf ongeveer je veertigste jaar wordt de ooglens minder flexibel en is het lastiger om deze bolling te vormen. Het is namelijk niet zo dat je je oogspier kan ‘trainen’. Hierbij kan een lees- of computerbril je ogen een handje helpen. Je leesbril is bedoel voor korte afstanden, maar de (middel)lange afstanden zie je dan onscherp. Wil je op alle afstanden scherp zien, dan raden we je een bril met een glastype voor meerdere afstanden aan!

 

Wanneer heb je een leesbril nodig?

Heb je de neiging om een extra lampje aan te zetten bij het lezen? Kost de schakeling tussen ver weg en dichtbij kijken steeds meer moeite? Heb je moeite met het scherp zien van je boek? Als je jezelf in deze dingen herkent, heb je waarschijnlijk baat bij een lees- of computerbril. EyeCare heeft een ruim assortiment monturen waarin we allerlei soorten glazen kunnen zetten. Of je nu een leesbril, computerbril of een bril met multifocale glazen wilt!

 

Maak een afspraak

Deel op je favoriete social media
Pin ItOntdek onze online webshop