Multifocale brillen

Multifocale brillenglazen; je hebt er vast wel eens van gehoord. Maar wat is een multifocale bril precies? Multifocale glazen bevatten meerdere kijkoplossingen in één.

Deze glazen hebben een gedeelte voor dichtbij én een gedeelte voor zicht veraf, die bij ons glasassortiment soepel en onzichtbaar in elkaar overlopen. Je ziet dan altijd scherp: niet alleen bij het lezen van een boek, maar ook de verkeersborden langs de weg.

 

Wanneer heb je een multifocale bril nodig?

Vanaf ongeveer je veertigste levensjaar neemt de flexibiliteit van je oog af. Je oog kan zich lastiger bol maken, wat nodig is om voor dichtbij scherp te stellen. Voor sommige mensen houdt dit in dat ze een leesbril  nodig hebben. Zij zien dingen veraf doorgaans scherp. Echter, als je hiernaast ook bijziend bent, betekent dat vaak dat een multifocale bril voor jou de beste optie is. Je ziet dan zowel objecten dichtbij als objecten veraf scherp. Met een multifocale bril heb je een kijkoplossing voor álle afstanden. Een bijkomend voordeel is dat je niet constant van bril hoeft te wisselen! Wist je dat er ook multifocale contactlenzen bestaan?

 

Hoogwaardige oogmeting bij EyeCare

Vooral bij multifocale brillen is het erg belangrijk dat de oogmeting perfect wordt uitgevoerd. Bij EyeCare voeren wij standaard een uitgebreide en  professionele oogmeting uit. De kwaliteit van de meetapparatuur, het vakmanschap en de ervaring van de opticien kunnen het resultaat van de oogmeting sterk beïnvloeden. Het zit ‘m vaak in de details. Laat je ogen daarom altijd opmeten door een ervaren opticien. Maak direct een afspraak!

Maak een afspraak

Deel op je favoriete social media
Pin ItOntdek onze online webshop