Computerbril

Als je veel naar schermen kijkt, kunnen je ogen vermoeid raken. Misschien heb je dan wel baat bij een computerbril (ook wel beeldschermbril). De glazen zijn op zo’n manier geslepen dat je oogspier zich minder hard in hoeft te spannen!

Bovendien hebben ze een blauw licht filter. Digitale apparatuur verandert niet alleen ons visuele gedrag, maar ook het lichtspectrum waaraan we worden blootgesteld. Blauw licht heeft veel energie, een korte golflengte en meer golven per seconde. Dit betekent dat het je oog veel energie kost om naar blauw licht te kijken. Ook kost het je oogspier veel energie om naar dingen dichtbij, zoals je smartphone, te kijken. Gun je ogen wat meer rust als je veel naar schermen kijkt.

 

Beeldschermbril voor thuis en op kantoor

Bij EyeCare gebruiken wij altijd glazen van Duitse glasleverancier ZEISS. ZEISS biedt verschillende soorten glazen voor verschillende gebruiksdoeleinden. Niet alle brillen zijn geschikt voor alle afstanden. Speciaal voor mensen die veel achter een beeldscherm werken, ontwikkelde ZEISS de ‘OfficeLens’ glazen. Ideaal voor als je veel op een kantoor werkt of je bril voornamelijk thuis ophebt. Deze glazen zijn specifiek ontwikkeld voor korte en middellange afstanden: van jouw beeldscherm tot de collega die aan je bureau staat of een presentatie in de vergaderruimte.

 Bekijk onze video over ZEISS Officelenses.

 

Perfecte bril voor verschillende hobby’s

Maar ook voor hobbymatig gebruik is een ‘computerbril’ geschikt. Dat komt wederom door de afstanden die in het glas geslepen zijn. Leesbrillen bijvoorbeeld zijn geschikt voor afstanden tót 40cm. Als je de krant leest, zie je een deel ervan onscherp. Als je aan het kaarten bent, zie je alleen je eigen kaarten scherp, maar is het deel wat op tafel ligt wazig. Een dynamisch leesglas voor de korte en middellange afstand kijkt erg prettig bij bijvoorbeeld bridgen.

 

Waarom een computerbril?

Als je naar objecten van dichtbij kijkt, moet je oogspier zich meer inspannen dan bij kijken naar  objecten veraf. Ongeschikte glazen zorgen ervoor dat een dag achter je scherm een acht uur durende work-out is voor je ogen. Tel daar de effecten van blauw licht bij op en het is helemaal niet zo gek dat je vermoeide ogen hebt op het einde van de dag! De juiste glazen bieden je ogen rust en ondersteunen je oogspier. Zie het als een stoel met of zonder rugleuning: met zit toch prettiger. Onze opticiens duiken maar al te graag in jouw wereld om de juiste kijkoplossing te vinden. Maak direct een afspraak!

 

Bekijk onze video over ZEISS Officelenses.
Deel op je favoriete social media
Pin It