Zachte lenzen

Onder de lenzen zijn zachte lenzen de meest populaire optie. Je ogen kunnen nogal eens van sterkte veranderen, waardoor zachte lenzen goedkoper zijn.

Zachte lenzen komen in verschillende verschijningsvormen. Zo zijn er daglenzen, weeklenzen of maandlenzen. Welke lenzen voor jou het prettigst zijn, hangt af van je wensen, ogen en levensstijl. Zachte lenzen zijn zeer flexibel en comfortabeler dan harde lenzen. Je voelt bijna niet dat je lenzen in hebt!

 

Perfect voor sporten

Een beslagen bril of een die voortdurend afzakt, kan je belemmeren tijdens het sporten. Zachte lenzen zijn dan de ideale oplossing. Daglenzen zijn dan de meest hygiënische optie. Je breekt elke keer dat je lenzen wil dragen een nieuw setje aan. Schoonmaken hoeft niet, je gooit ze weg na gebruik. Ideaal als je vaak een bril naast je lenzen draagt. Als je vaker lenzen dan een bril draagt, zijn week- of maandlenzen een goede optie. Mensen met een dynamische levensstijl hebben veel baat bij zachte lenzen!

 

Hoog draagcomfort

Zachte lenzen zijn gemaakt van verschillende materialen. Het materiaal bepaalt de zuurstofdoorlatendheid van de lens. Doorgaans betekent een hogere zuurstofdoorlatendheid een hoger draagcomfort. Silicone hydrogel lenzen zijn dan de beste optie. Een ander aspect van het draagcomfort is het brede zichtveld dat lenzen bieden in vergelijking met een bril. Dat geldt ook voor multifocale lenzen! Wil je weten wat voor jou de beste lenzen zijn? Bespreek wat jij fijn vindt met de opticien en samen kom je tot de perfecte kijkoplossing.

 

Kom langs in een van onze winkels of maak een afspraak!

Deel op je favoriete social media
Pin It