Verschillende typen lenzen

Het dragen van contactlenzen biedt veel voordelen. Voor veel consumenten is het lastig om te weten wat de mogelijkheden zijn. Juist daarom is een goed advies heel belangrijk. EyeCare heeft een zeer ruime keuze aan verschillende soorten contactlenzen zoals daglenzen, maandlenzen en multifocale lenzen.

Daglenzen

Kies je voor daglenzen dan kies je voor een optimaal gebruiksgemak en comfort. Iedere dag pak je een nieuw paar lenzen waardoor je geen vloeistof meer nodig hebt en je je lenzen niet meer hoeft te reinigen! Het resultaat? Elke dag schone, onbeschadigde contactlenzen en een helder zicht. Makkelijk én hygiënisch!
De voordelen van daglenzen op een rijtje:

  • Handig tijdens het sporten;
  • Ideaal tijdens vakanties;
  • Goed te combineren met een bril;
  • Iedere dag schone en frisse lenzen.

EyeCare biedt je de keuze uit verschillende typen en merken daglenzen. De voordeligste keuze is ons eigen merk Lensline. Een 30-pack daglenzen kost € 18,75 (als Lensline abonnee zijnde).

Maandlenzen

Zoals de naam al zegt, zijn maandlenzen lenzen die je maximaal een maand draagt. Dit type lens draag je overdag en 's avonds reinig je de lenzen goed met lenzenvloeistof. Maandlenzen hebben als voordeel dat ze goedkoper zijn dan daglenzen en dat ze duurzaam zijn in het gebruik. Bovendien hebben maandlenzen een hoog draagcomfort.
EyeCare biedt je de keuze uit verschillende typen en merken maandlenzen. De voordeligste keuze is ons eigen merk Lensline. Een half jaar maandlenzen (Lensline Comfort SHG) kost bij EyeCare € 61,- (als Lensline abonnee).

Multifocale lenzen

Multifocale contactlenzen zijn een ideaal alternatief voor de multifocale bril. Uitermate geschikt voor lensdragers die lezen, autorijden, computeren, sporten en televisiekijken en moeiteloos willen afwisselen, zonder leesbril nodig te hebben. De multifocale contactlens is dé lens voor dichtbij zien, veraf zien en alles daar tussenin. Het leesgedeelte bevindt zich in het centrum van de lens. Buiten het centrum is het gedeelte om goed in de verte te kunnen zien. De lens beweegt mee met je oog zodat je altijd het juist zicht hebt. Een multifocale lens zal, net als een multifocale bril, enige gewenningstijd nodig hebben maar zorgt uiteindelijk voor een hoog draagcomfort en scherp zicht op alle vlakken.
De voordelen van multifocale lenzen:

  • Geen aparte leesbril meer nodig;
  • Scherp zicht voor zowel ver weg als voor dichtbij;
  • Ideaal alternatief voor de multifocale bril.

Nachtlenzen 

Nachtlenzen draag je als je slaapt. Terwijl je slaapt, corrigeren de lenzen je ogen. De lenzen raken niet je hoornvlies, maar drijven op je traanfilm. Door drukverschil neemt de voorkant van je oog een andere vorm aan. Dat verschil in vorm zorgt dat je overdag scherp kunt zien zonder bril of lenzen. Een goede oplossing wanneer je vaak last hebt van droge ogen. Maar ook ideaal om vrijuit te kunnen sporten of als je gewoon geen bril wilt.
Nachtlenzen geven je hiermee comfort en vrijheid wanneer dit het belangrijkst is, namelijk als je wakker bent!

 

Deel op je favoriete social media
Pin It