Veel gestelde vragen over brillen

 

Ja, bijna alle sterktes verte, lees, multifocaal kunnen als zonnebril op sterkte worden geleverd. Wij hebben een uitgebreide collectie zonnebrillen om aan jouw wensen te voldoen.

De oogsterkte voor het lezen wijzigt i.v.m. het verouderingsproces van de ogen. Hierdoor zal de leesbrilsterkte toenemen.

Bij de aankoop van je bril ontvang je een mooie brillenkoker of hoesje. Hierin kun je je bril het beste opbergen. Is dit niet voorhanden, leg je bril dan nooit op de glazen. Laat je bril zomers niet in een warme auto liggen, dit kan vervorming van glazen of montuur geven.

Voor een bezoek aan de oogarts is altijd een verwijsbrief van de huisarts of optometrist nodig.

Polariserende glazen nemen vervelende schitteringen weg, zoals bijvoorbeeld reflecterend zonlicht op het water op de weg of op de sneeuw. Dit geeft rust aan je ogen.

Bij kinderen die volop in de groei zitten kan de oogsterkte snel veranderen. Het oog kan verder vervormen waardoor de sterkte snel kan toenemen.

Een UV-filter is iets anders dan een polarisatiefilter. Schade aan de ogen door teveel licht komt voornamelijk van de UV-straling in het zonlicht.

Op jonge leeftijd is de pupilopening groter dan op latere leeftijd. Hierdoor komt er meer schadelijk UV licht direct in het oog. Daarom adviseren wij al op jonge leeftijd een goede zonnebril te dragen.

Je kunt je glazen tot 3 maanden na de aankoopdatum kosteloos omruilen. Kom altijd even langs voor een advies.

Verwijder eerst stof of ander grof vuil met water of door blazen. Hierdoor worden krasjes op het glas voorkomen. Gebruik vervolgens een speciaal brillendoekje. Vet en vocht worden op die manier verwijderd.

Een oogmeting is kosteloos bij de aanschaf van een bril. Als je geen bril bij EyeCare aanschaft maar je wilt wél je ogen laten meten voor een bril en je wilt het recept van de oogmeting hebben, dan bedragen de kosten € 35,--.

Stap binnen bij EyeCare Brilservice en wij stellen je bril perfect af. Dat doen we kosteloos.

Je kunt dit melden in de winkel waar je je abonnement hebt aangeschaft of je stuurt een e-mail met je NAW-gegevens en je geboortedatum naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. waarin je aangeeft dat je je abonnement wilt beëindigen. Je ontvangt altijd een bevestiging.