Tags:

Februari is voor veel jongeren de maand van de beroepskeuze. Het moment om na te denken over de toekomst. Waar vind je afwisseling, goede carrièremogelijkheden en waar verdien je goed? 

Denk eens aan de optiek! Om ons mooie vak wat meer onder de aandacht te brengen organiseert de Nederlandse Unie voor Optiekbedrijven de ‘Week van de Optiek’ van 3 t/m 8 februari 2020.

 

De optiekbranche draait goed en is op zoek naar nieuw talent. Wellicht is het beroep van opticien niet iets waar je direct aan denkt. Maar alles zit erin: fashion, zorg, hightech, retail en hospitality. En werk is er voorlopig meer dan genoeg. Nederlanders worden steeds ouder. Zo rond je vijftigste moet je vrijwel zeker aan een bril. Of contactlenzen. Geen ontkomen aan!
Dat betekent: steeds meer werk voor goede, gediplomeerde opticiens. Jong, oud, man, vrouw: voor iedereen is goede oogzorg belangrijk.

 

Sociaal, technisch én modieus

Opticien zijn is ook een sociaal vak. Wie het leuk vindt om klanten te adviseren over de beste kijkoplossing kan als opticien zijn hart ophalen. Verreweg de meeste klanten gaan met een smile de deur uit! Optiek is ook hightech. Met kostbare, innovatieve en geavanceerde apparatuur verricht je oogmetingen, je interpreteert de meetresultaten, in het atelier slijp je glazen en monteer je deze in het montuur. En dan volgt de bekroning: de aflevering van de bril, precies op maat van de klant afgesteld.
Optiek betekent ook: prachtige monturen, hippe zonnebrillen en mooie winkelinterieurs. Je werkt met de mooiste merken en producten.

 

Opleiding pittig, maar goed te doen!

Zo’n veelzijdig vak, dat kan niet iedereen zomaar uitoefenen. Het vereist een gedegen opleiding op MBO-4 niveau. Die duurt meestal 3 jaar en is pittig! Maar met de juiste vooropleiding, gezond verstand en een beetje doorzetten lukt het je wel. Heb je HAVO? Dan kun je al in 2 jaar je diploma opticien halen. En wil je al meteen aan de slag en tegelijkertijd studeren? Ook dat is een mogelijkheid. Heb je eenmaal het diploma opticien in je bezit en wil je verder leren? Denk dan eens aan de opleiding tot contactlensspecialist, of de HBO-studie Optometrie. Ook biedt het vak allerlei mogelijkheden om je eigen winkel te openen.

 

Nieuwsgierig geworden? Kom eens langs bij een van de EyeCare winkels tijdens de week van de Optiek (3 t/m 8 februari 2020), we laten je graag zien hoe het werkt in de optiek!

Deel op je favoriete social media
Pin It