In de ochtend rustig de krant lezen, als je thuiskomt na werk je tablet gebruiken en in de avond een serietje kijken. Relaxmomenten thuis lenen zich uitstekend voor het dragen van een bril.

Anders dan bij een bril zit er een bepaalde draagduur per dag aan lenzen. De draagduur varieert van zo’n tien tot vijftien uur afhankelijk van de zuurstofdoorlatendheid van je lenzen, de gezondheid van je ogen en de luchtvochtigheid. Als je van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat je lenzen in hebt, kan dat tot oogirritatie leiden. In dit blog lees je meer over hoe je dat kan voorkomen met een bril!

 

 

Gespecialiseerde brillenglazen

Onze innovatieve glasleverancier ZEISS ontwikkelde speciaal voor lensdragers de EnergizeMe glazen. De combinatie van een nieuw glasontwerp, kwalitatieve coating en innovatieve technologie helpen je ogen te ontspannen. Droge en vermoeide ogen zijn verleden tijd! ZEISS deed onderzoek naar de zichtbehoeften van contactlensdragers en daaruit bleek dat ‘dual wear’ wint aan populariteit. Dual wear houdt in dat mensen afwisselend een bril en lenzen dragen. Vooral bij het kijken naar digitale apparatuur geniet een bril de voorkeur.

Vermoeide ogen door beeldschermen

Digitale apparatuur heeft onze kijkgewoontes voorgoed veranderd. Als je veel naar beeldschermen kijkt, merk je misschien wel dat je ogen vermoeid raken. Dat komt deels door blauw licht, maar ook door de afstand tussen je ogen en het scherm. Je oog spant zich meer in om objecten van dichtbij te bekijken. Zit je de hele dag achter de computer, dan is dat een heuse work-out voor je ogen. Help je ogen een handje met de juiste brillenglazen: een computerbril biedt mogelijk een fijne oplossing. Niet alleen wordt blauw licht gefilterd, het glas is zó geslepen dat de functie van de oogspier wordt ondersteund. Met andere woorden: het kost je minder moeite om de hele dag naar een scherm te kijken. Zie het als een stoel met of zonder rugleuning. De één is beduidend comfortabeler dan de ander!

 

pexels artem podrez 4492129

Ongemakken waar iedere lensdrager mee te maken krijgt

Lenzen zijn over het algemeen erg fijn, maar kunnen ook voor ongemakken zorgen. Het is sowieso handig om een reservebril te hebben naast je lenzen, in het geval dat (een van) je ogen bijvoorbeeld ontstoken zijn. Ook kan het voorkomen dat je je lenzenvloeistof bent vergeten als je ergens blijft slapen of op vakantie gaat. Misschien heb je wel geen zin om je lenzen in te doen, maar wil je wel scherp zicht. Dan is een bril de ideale oplossing. Verder kan een bril de finishing touch zijn van je outfit. En zoals je hiervoor las, helpen ze vermoeide en droge ogen voorkomen met EnergizeMe glazen of een glas geoptimaliseerd voor computerwerk.

 

Ga langs bij een EyeCare bij jou in de buurt voor een maatwerk advies voor brillenglazen!

 

 

Deel op je favoriete social media
Pin It