Een branderig, jeukend of onprettig gevoel bij je ogen: we hebben er allemaal wel eens last van. In principe maakt je oog zelf traanvocht aan, maar af en toe mag deze functie ondersteund worden.

Soms is het traanvocht van een verminderde kwaliteit, wat verschillende oorzaken kan hebben. Oogdruppels bieden voor veel mensen verlichting. In het bijzonder mensen die veel last hebben van hooikoorts, droge ogen en/of huisstofmijt hebben hier baat bij. Om je ogen in optimale conditie te houden voorzien onze medewerkers je graag van een persoonlijk advies. In dit blog lees je vast meer over oogdruppels voor optimaal comfort!

 

 

Waarvoor dienen oogdruppels?

De ene druppel is de ander niet: verschillende oogdruppels hebben verschillende functies. Van het voorkomen van ontstekingen tot de behandeling van oogaandoeningen en ondersteuning van de aanmaak van traanvocht: een druppel biedt voor veel mensen verlichting en verhoogd comfort. De meest voorkomende klachten zijn branderige of tranende ogen, beiden hebben te maken met droogte. Bij extreem droge ogen schrijft de specialist wel eens een gel of zalf voor die je voordat je gaat slapen aanbrengt. Een gel of zalf blijft langer zitten dan een druppel. De optometrist kan een droge ogen onderzoek uitvoeren om te achterhalen waar jouw klachten vandaan komen en hoe je het best geholpen kan worden!

Oorzaken van droge ogen

Droge ogen kennen verschillende oorzaken. Lensdragers hebben bijvoorbeeld vaker last van droge ogen dan brildragers. Ondanks dat veel lenzen tegenwoordig een hoge zuurstofdoorlaatbaarheid hebben, is er alsnog sprake van een verminderde zuurstoftoevoer naar de ogen. Dit heeft een droog gevoel in de ogen tot gevolg. Ook mensen die veel naar beeldschermen kijken, hebben vaker last van droge ogen: we knipperen minder als we naar een scherm kijken. Het traanvocht verdampt en krijg dus minder kans om onze ogen te bevochtigen wat het droge gevoel in de hand werkt. Andere oorzaken zijn bijvoorbeeld oogaandoeningen of simpelweg de wind.

 

Oorzaken jeukende ogen

Jeukende ogen zijn erg vervelend. In het voorjaar moeten veel mensen er helaas aan geloven: hooikoorts. Ook mensen met een allergie voor huisstofmijt, hebben wel eens last van jeukende ogen. In beide gevallen heeft dit te maken met de slijmvliezen die in je neus en ogen zitten: ze reageren op allergieën. Een druppel maakt de slijmvliezen wat rustiger wat ervoor zorgt dat je minder last hebt.

 

Oogdruppels voor hooikoorts en lenzen

De specialisten bij EyeCare zijn fan van de producten van Théa Pharma. Thealoz Duo is dé oogdruppel bij uitstek die we graag meegeven aan onze klanten. Thealoz Duo bevochtigt, verzorgt en beschermt het oogoppervlak. Je ogen mag je af en toe ook verwennen! De fosfaat- en conserveermiddelvrije formule biedt droge ogen direct verlichting. Ze zijn uitermate geschikt voor mensen met hooikoortsklachten: gebruik de druppel regelmatig om allergische reacties te verminderen. Tevens vergemakkelijk Thealoz Duo het inzetten en uithalen van de lenzen en is daarmee perfect voor lensdragers!OogdruppelsThealozDuo1

 

Lees meer over hooikoorts en lenzen

 

Weet je niet zeker waar je klachten vandaan komen en hoe je ze kunt verhelpen? Breng dan een bezoek aan één van onze winkels en onze medewerkers voorzien je van een persoonlijk advies!

 

Maak een afspraak

 

Deel op je favoriete social media
Pin It