Heb je vaak vermoeide ogen op het einde van de dag? Of hoofdpijn door het kijken naar beeldschermen? Een computerbril biedt mogelijk een fijne oplossing. 

Eigenlijk zijn onze ogen niet gemaakt om de hele dag op korte afstanden te kijken, zoals het geval is met computers en telefoons! Brillen geoptimaliseerd voor de korte en middellange afstand ondersteunen de functie van de oogspier en helpen naast hoofpijn- en vermoeidheidsklachten ook nek- en rugklachten voorkomen. Een absolute win-win situatie! Daarbij zijn computerglazen niet alleen geschikt voor mensen die veel achter een beeldscherm werken, maar ook voor verschillende hobby’s. Denk aan vormen van handnijverheid zoals breien of houtbewerking en kaart- of bordspellen. Computerglazen passen in ieder montuur. Lees hieronder meer over computerbrillen.

 

Computerbril1

 

Wat is een computerbril?

Met de verwelkoming van digitale apparatuur zijn onze kijkgewoonten radicaal veranderd in een korte periode van tijd. We kijken vaker naar dingen dichtbij zoals computerschermen en smartphones. Een computerbrillenglas is zo geslepen dat je ogen gemakkelijker schakelen tussen bijvoorbeeld je beeldscherm en een collega die bij je bureau komt staan. Het glas ondersteunt deze schakeling door een beetje plussterkte. Zo hoeven je ogen minder hard hun best te doen en heb je minder last van vermoeidheidsklachten op het einde van de dag!

 Computerbril4

Wanneer heb je een computerbril nodig?

Als je meer dan drie uur per dag gebruik maakt van bijvoorbeeld computerschermen, smartphones en/of tablets. Maar ook menig hobbyist is gebaat bij een computerbrillenglas bij het naaien, tekenen, breien, haken, houtbewerken, kaarten, schilderen en ga zo maar door! In het geval dat je vaak vermoeide ogen hebt, kan een computerbrillenglas verlichting bieden. Onze opticiens adviseren je graag over de best passende kijkoplossing bij jouw levensstijl.

 

Computerbril2Wat is het verschil tussen een multifocale bril, leesbril en computerbril?

Net als een multifocale bril zijn er meerdere ‘afstanden’ in het glas geslepen. Echter, een computerbril is bedoeld voor korte en middellange afstanden, waar een multifocale bril een overgang heeft van veraf naar dichtbij. Mensen met een multifocale bril hebben vaak de neiging om hun hoofd naar achter te kantelen bij beeldschermwerk. Een computerbril zorgt ervoor dat je een prettige neutrale stand behoudt en gemakkelijk schakelt tussen beeldscherm, collega en vergadering.

 

 

Computerbril3

 

 Een leesbril daarentegen is uitsluitend voor de korte afstand. Als je met een leesbril achter je computer werkt, heb je misschien wel de neiging om voorover te leunen om een scherp beeld te krijgen. Helaas met rugklachten tot gevolg. Van de regen in de drup: met een leesbril zie je wel korte afstanden, maar (middel)lange afstanden worden juist onscherp. Dit kan je makkelijk verhelpen met een brillenglas dat daarvoor gemaakt is.

 

Omdat een computerbrillenglas anders is dan een lees- of multifocale bril, is het belangrijk om vantevoren eerst een oogmeting te laten doen. 

 

Maak een afspraak

 

Voordelen van een computerbrillenglas

  • Je overziet je hele beeldscherm in één oogopslag
  • Je hebt minder snel last van vermoeide of droge ogen
  • Je houding is veel natuurlijker en daarmee ook prettiger
  • Je geeft je ogen rust

 

Speciale coatings

Onze innovatieve glasleverancier ZEISS ontwikkelde verschillende coatings met ieder een ander doel. De DuraVision BlueProtect coating beschermt je ogen tegen het blauwe licht dat afkomstig is van het LED licht uit beeldschermen. De coating maakt een onderscheid tussen schadelijk en onschadelijk blauw licht. De DuraVision BlueProtect coating zwakt het blauwe licht met een golflengte van 390 tot 440 nm af, zonder de positieve eigenschappen weg te nemen van blauw licht met een golflengte van 450 tot 500 nm.

 

Wil je je computerbrillenglas voornamelijk inzetten voor hobbymatig gebruik, dan is de DuraVision Platinum coating een goede keuze. De brillenglazen van ZEISS zijn zeer duurzaam, vuilafstotend, gemakkelijk te reinigen en bieden hoogwaardige antireflectie. Antireflectie wil zeggen dat er minder sprake is van een groene waas over je brillenglas. Daarnaast is de lichtdoorlating vergroot en geniet je van nog beter zicht.

Eventuele vergoeding van je computerbril

In het geval dat je klachten ervaart door computerwerk, moet je werkgever je tegemoet komen met een (gedeeltelijke) vergoeding van je computerbril. Daarnaast kan je ook nog gebruikmaken van de (eventuele) zorgvergoeding vanuit je zorgverzekering. Op onze website check je gemakkelijk of je daarvoor in aanmerking komt! En heb je in het afgelopen jaar al een bril bij ons gekocht? Dan krijg je één brillenglas cadeau van ons.

 

Kom langs in één van onze winkels voor een maatwerk advies!

 

Maak een afspraak

 

Deel op je favoriete social media
Pin It