Sporten is gezond en moeten we zeker blijven doen. Dat is wel duidelijk. Maar de vraag is hoe je haarscherp zicht behoudt bij het sporten. Er zijn gelukkig meerdere kijkoplossingen beschikbaar, die we graag voor je op een rijtje zetten in dit blog.

 

Als je normaalgesproken een bril op hebt, merk je misschien wel dat je hem minder graag op hebt bij het sporten. Door zweten zakt je bril van je neus af met alle gevolgen van dien. We kennen allemaal wel het doemscenario dat je bril op de grond kapot valt of dat je geliefde montuur wordt geraakt bij balsporten. Om nog maar te zwijgen over vechtsporten…

 

sporten1

 3 kijkoplossingen voor bij het sporten

1. Contactlenzen

Veel mensen kiezen voor contactlenzen bij het sporten. Je geniet van breed zicht en hoog kijkcomfort. Zoveel mensen, zoveel lenzen: voor vrijwel iedereen is er wel een perfecte lens. De technologie voor multifocale lenzen is tegenwoordig vergevorderd. Ook als je een cilinder blijft de keuze reuze. Heb je wel eens nagedacht over daglenzen? Daglenzen zijn de meest hygiënische optie van allemaal: je gooit ze weg na gebruik.

2. Een sportbril

Laatst schreven we al over de nieuwe collectie Adidas sportbrillen bij EyeCare. Sportbrillen zijn van een heel ander kaliber dan ‘normale’ brillen. Sportbrillen - en sportzonnebrillen -  zijn gemaakt van een ultralicht materiaal. Dat zorgt er aan de ene kant voor dat je ‘m niet voelt zitten en aan de andere kant dat je sportieve montuur niet afzakt! Daarbij zijn de glazen gemaakt van vrijwel onbreekbaar kunststof. Het speciale ‘wraparound’ model beschermt je ogen tegen regen, oplaaiend stof en vuil. Ga je voor een zonneglas dan mag je daar UV-bescherming bij optellen. Let’s go!

 

sporten2

 3. Nachtlenzen

Nachtlenzen vinden we bij EyeCare een prachtige uitvinding: je geniet van haarscherp zicht zónder lenzen in of bril op te hebben. Het lijkt wel magie! Je doet de nachtlenzen ’s avonds in voor het slapengaan en ze corrigeren je ogen gedurende de nacht. Als je gevoelige ogen of last van hooikoorts hebt, zijn nachtlenzen ideaal. Tot een minsterkte van -4,5 en een cilinder van maximaal -1,5 zijn nachtlenzen geschikt.

 

Maatwerk advies

Ben je er nog niet helemaal uit welke kijkoplossing het beste past bij je? De specialisten bij EyeCare voorzien je graag van een maatwerk advies. Zo weet je zeker dat je de juiste gear hebt voor je sportieve prestaties! Kom langs in één van onze winkels.

 

Maak een afspraak

 

Deel op je favoriete social media
Pin It