Een brillenglascoating is een onmisbaar onderdeel van je glas. Maar waarom precies? In dit blog leggen we uit wat het onderscheid is tussen verschillende coatings en waarom ze zo belangrijk zijn.

 

Onze glasleverancier ZEISS staat nooit stil als het om onderzoek en innovatie omtrent glasdesign gaat. Het brillenglasoppervlak wordt harder, waardoor het beter bestand is tegen beschadigingen. Een goede coating vermindert lichtreflecties en maakt het glas eenvoudiger te reinigen. De premium coatings van ZEISS voldoen aan de hoogste standaarden.

 

Welke coatings zijn er bij EyeCare?

Bij EyeCare willen we alleen het beste voor jouw ogen. Dat betekent dat we alleen de Premium en Specialty coatings van ZEISS hanteren. Goed zien en er goed uitzien, begint bij je ogen!

  • De DuraVision Silver coating biedt helder zicht en heeft een anti-reflectielaag. Er komt dan geen groene waas voor je ogen, wat bij andere brillenglazen soms wel het geval is.
  • De DuraVision Platinum coating doet er een schepje bovenop: hij zorgt tevens voor een superieure hardheid van het glas.
  • De DuraVision BlueProtect is een Specialty coating en biedt speciale bescherming tegen blauw-paars licht. Erg fijn voor als je veel op beeldschermen kijkt!
  • Last but not least is de DuraVision DriveSafe coating: tijdens het autorijden in het donker zijn de hoge helderheid van koplampen van auto’s hinderlijk. Deze coating vermindert waargenomen schittering tot wel 64%.

Welke eigenschappen hebben Premium coatings?

Bescherming tegen krassen

Hoe poreuzer een glas, hoe eerder er krassen ontstaan. Behalve als je ZEISS brillenglazen hebt! Onze opticiens zijn groot fan van deze coating met een reden. De superieure hardheid zorgt ervoor dat je brillenglas krasvrij blijft.

 

coatings2

 

Bestendiger dankzij ionentechnologie

Tijdens het productieproces van de DuraVision Premium coating worden speciale ionen op het brillenglas geschoten. Het resultaat is een uitzonderlijke hardheid en superieure stevigheid. De oppervlakken zijn bijzonder glad, hard, vuilbestendig en daarmee eenvoudiger te reinigen.

 

Perfecte anti-reflectie

De anti-reflectiecoating op brillenglazen zorgen voor helder zicht. Lichtreflecties van lampen, nat wegdek of nachtelijk verkeer worden tot een minimum beperkt. Dat resulteert in een verhoogd draagcomfort zonder afleidende reflecties.

 

coatings3

 

Veel brillenglazen hebben een groene restreflectie. Je ziet af en toe een groen waas op je glas wat een afleiding kan zijn. Het productieproces veroorzaakt een dergelijke groene restreflectie. Brillenglazen met een groene restreflectie laten minder licht door waardoor er meer  reflecties op het oppervlak zijn. De brillenglazen van ZEISS met een DuraVision Premium coating hebben een blauwe restreflectie, waardoor de glazen er vele malen helderder uitzien omdat reflecties compleet verdwijnen. Geen afleidende reflecties meer!

 

Maatwerk advies

Zie je door de coatings het bos niet meer? Kom langs bij één van onze winkels voor een maatwerk advies. Onze medewerkers helpen je graag. Tot ziens!

 

Maak een afspraak

Deel op je favoriete social media
Pin It