EyeCare zocht de laatste trends voor je uit. Maar een trendy montuur alleen doesn’t do the trick. Nieuwsgierig naar welke trendy montuur er dit jaar op je neus staat? 

Houd bij het uitkiezen van een bril ook rekening met de vorm van je gezicht, je persoonlijkheid, huidskleur en je levensstijl. Het allerbelangrijkst is natuurlijk dat jij het een toffe bril vindt. 

brilrond

 

Trend 1: oversized monturen

Grote frames betekenen stijl en bescherming! Zo te zien heeft de pandemie van 2020 invloed gehad op modetrends in brillenland. We zien de laatste tijd steeds meer grote frames voorbij komen in de collecties. Je ogen en gezicht zijn voor een groter deel bedekt, wat volgens experts een gevoel van bescherming geeft. De brillentrends bewegen zich langzaam van kleine mid-nineties frames naar grote monturen. Een echt stijlstatement!

 

Trend 2: ronde brillen

Nog meer dan afgelopen jaren zullen ronde brillen schitteren in onze winkels. De ronde metalen of titanium frames van de jaren tachtig en negentig krijgen komend jaar meer aandacht. Ook als je geen tovenaar bent. De variatie is overigens eindeloos! Ga je voor een montuur met een verhoogde neusbrug? Of kies je voor een exemplaar met subtiele details? Nude kleuren voeren in 2021 de boventoon, maar kies vooral iets wat bij jouw persoonlijkheid past.

 

 

 

Trend 3: doorzichtige framesdoorzichtigframebril

Ook in 2020 waren doorzichtige frames erg in de mode en dit zet zich voort in 2021. Soms zijn ze helemaal doorzichtig en soms hebben ze een subtiel pastelkleurtje zoals lichtblauw, roze, groen, perzik of grijs. Of misschien ga je wel voor een uniek half-metaal, half-transparant design? In onze winkels kan je zoveel brillen passen als je wilt!

 

 

Trend 4: uitbundige vormen

Enkele retroklassiekers maken een comeback. We hebben het hier over geometrische en cat-eye brillen. Een geometrische bril kan vierkant, rechthoekig of bijvoorbeeld achthoekig zijn. Perfect als je een rond gezicht hebt en zo je gezichtskenmerken wil accentueren. Cat-eye brillen zijn vaak een wat zwaarder montuur, maar wel een echte klassieker!

 

 

 

 briluitbundigSenS

 

Trend 5: brillen met een dunne rand 

Dit zijn hele verfijnde, subtiele brillen. Ze zien er licht en vluchtig uit. Bij EyeCare zijn we dol op merken als Silhouette en Lindberg. Lindberg is extreem goed in het maken van superlichte, verfijnde frames. Als minimalisme de boventoon voert in jouw stijl, dan zijn deze brillen perfect. Brillen van Lindberg zijn sterk, flexibel en vooral comfortabel. Doordat ze zo licht zijn voel je nauwelijks dat je een bril ophebt. Wist je dat je bij Lindberg ook een gepersonaliseerd montuur kan laten maken? Dit montuur past perfect bij de breedte van je gezicht, afstand voor de pootjes tot je oren en jouw neus. Vraag ernaar in een van onze winkels!

 


trendbrilsilhouette

Trend 6: computerbrillen

2020 betekende thuiswerken voor veel mensen. Online meetings vervingen de offline varianten. Het gevolg was dat de schermtijd flink omhoog ging. Met bijbehorende klachten. Vermoeide en droge ogen kwamen het vaakst voor. Met bijvoorbeeld een blauw licht filter of computerbril ervaar je een meer ontspannen zicht als je naar je scherm kijkt. Nu mensen zich bewust werden van de digital strain die apparatuur heeft op onze ogen, denken ze sneller aan een computerbril!

 

Voor welke trend ga jij in 2021? Kom snel langs in een van onze winkels en pas iedere bril die je wil!

 

Maak een afspraak

 

 

 

Deel op je favoriete social media
Pin It