Daglenzen, de naam zegt het al, zijn lenzen die je slechts één dag draagt. Na gebruik gooi je ze weg en de volgende dag breek je een fris nieuw setje aan. Dit type lens heeft veel voordelen. Je leest alles over daglenzen in dit blog!

Daglenzen zijn voor iedereen een goede optie. Maar in het bijzonder mensen die last van hooikoorts of een allergie voor huisstofmijt hebben. Daglenzen zijn gemakkelijk, steriel en hygiënisch. Perfect als je gaat sporten, naar het strand of het terras gaat!

 daglenzen1

Waarom kun je daglenzen slechts één dag dragen?

Dat heeft te maken met de technologie in de lens en het materiaal ervan. Daglenzen zijn echt bedoeld om één dag te dragen. Deze lenzen zijn niet resistent tegen ziektekiemen, bacteriën en vuil dat opeenhoopt door het poreuze materiaal ervan. Van alle lenzen is de daglens het dunst. Dat zorgt ervoor dat ze comfortabeler dragen en natuurlijk aanvoelen op het oog door de hoge zuurstofdoorlatendheid. 

 

Hoe lang kan je daglenzen dragen op een dag?

Hoe lang je daglenzen kan dragen op een enkele dag is afhankelijk van de activiteiten die je gepland hebt staan. Na het zwemmen doe je ze misschien liever uit en in het vliegtuig raden we aan om een bril te dragen en je lenzen pas in te doen als je op bestemming bent aangekomen. De droge lucht in het vliegtuig droogt niet alleen je huid, maar ook je ogen en daarmee je lenzen uit. Daardoor kan de draagduur worden verkort. Op normale dagen raden we een draagduur van maximaal vijftien uur aan. 

 

Wanneer draag je daglenzen?

Daglenzen zijn geschikt voor dagelijks gebruik en het komt dan ook steeds vaker voor dat mensen dit doen. Maar we kunnen ons voorstellen dat je voor je werk liever een computerbril draagt en als je gaat sporten je daglenzen indoet.  In principe kies je zelf een frequentie die jij prettig vindt! Of dat nu elke dag, om de dag of eens per week is. Weet je niet zeker bij welke activiteiten daglenzen geschikt zijn? Vraag onze contactlensspecialisten om een maatwerk advies!

 

Maak een afspraak

 

 daglenzen2

Daglenzen met cilinder

Daglenzen met een cilinder worden ook wel ‘torische lenzen’ genoemd en zijn bedoeld voor mensen met astigmatisme. Als je oog niet helemaal rond is, is er sprake van astigmatisme. Je hersenen corrigeren weliswaar het beeld, maar dat kost ze veel moeite. Je kan vermoeidheidsklachten ervaren! Kleine cilindrische afwijkingen corrigeer je met normale lenzen, maar voor grote cilindrische afwijkingen (> -0,75 dioptrie) gebruik je torische lenzen. Dit type lens heeft meerdere brandpunten om op de juiste plek op de juiste manier te corrigeren. Weet je niet zeker welke lenzen je nodig hebt? Onze gediplomeerde contactlensspecialisten helpen je graag!

 

Zijn daglenzen beter dan maandlenzen?

Daglenzen zijn hygiënischer dan maandlenzen. Je hoeft ze niet elke dag schoon te maken en op te bergen, zoals je bij maandlenzen doet. Elke dag een schone lens betekent ook dat je geen lenzenvloeistoffen meer nodig hebt. In dat opzicht voegen daglenzen een stukje gemak toe aan je lenzenroutine!

 

Welke daglenzen zijn het beste?

Welke daglenzen voor jou het meest geschikt zijn, verschilt sterk van persoon tot persoon. Zo zijn er daglenzen voor één of meerdere afstanden (multifocaal) en verschillen ze in samenstelling wat het materiaal betreft. Ook verschilt de grootte van de lens. Heb je grote ogen, dan heb je een grotere lens nodig dan iemand die kleinere ogen heeft. Elke leverancier heeft een premium lens, maar die zijn niet voor iedereen geschikt. Daarom is het zo belangrijk dat er een contactlensspecialist aan te pas komt: zij zijn gespecialiseerd in het vinden van de perfecte lens voor jouw oog!

 

Maak een afspraak

 

 daglenzen3.1

 

Daglenzen abonnement

Bij EyeCare hebben veel mensen het LensLine abonnement. Als abonnee betaal je een maandelijks bedrag voor alle oogzorg. De lenzen betaal je wel apart omdat het afhankelijk is van het type lens dat je kiest. Er is een wijde range aan daglenzen beschikbaar en afhankelijk van je wensen en ogen verschillen de kosten. Als abonnee krijg je niet alleen korting op lenzen, maar ook brillen en zonnebrillen uit onze collectie!

 

Maatwerk advies

Weet je niet zeker welk type lens je moet kiezen? De contactlensspecialisten bij EyeCare helpen je graag! Ze doen niet alleen een uitgebreide oogmeting, maar voorzien je van een professioneel advies wat contactlenzen betreft. 

 

Maak een afspraak

Deel op je favoriete social media
Pin It