Na enkele jaren testen, experimenteren en innoveren is het eindelijk zo ver: de nieuwste coating van ZEISS is een feit. In dit blog vertellen we je alles over de nieuwe DuraVision AntiVirus Platinum UV coating.

 

ZEISS is erin geslaagd om de hygiëne van brillenglazen te verbeteren door antimicrobieel zilver te integreren in de coating van het brillenglas. Dat betekent dat de ZEISS DuraVision AntiVirus Platinum UV 99,9% van de virussen en bacteriën op het brillenglas oppervlak doodt. Betere hygiëne, meer bescherming en kras vaste glazen zijn gegarandeerd. Kom langs in één van onze winkels voor een maatwerk advies!

 

Maak een afspraak

 

Antivirus1

 

Waarom een antivirus coating?

Er was een lange aanloop, maar het jaar 2020 gaf een enorme boost aan de bewustwording omtrent hygiëne. ZEISS werkte aan dé oplossing voor brildragers, waardoor ook de brillenglazen bijdragen aan een goede hygiëne. Brillenglazen zijn ‘high-touch’ oppervlakken en kunnen dus ook virussen en bacteriën dragen: zelfs meerdere dagen! Je handen wassen is één, maar schone brillenglazen zijn ook van belang. Brillenglazen met de DuraVision AntiVirus Platinum UV coating fungeren als een schild en helpen het risico te verminderen dat virussen en bacteriën overleven.

Voordelen van de DuraVision AntiVirus Platinum UV coating

Betere hygiëne van de brillenglazen

De speciale coating doodt 99,9% van de virussen en bacteriën op het oppervlak van het brillenglas. Zo help je verspreiding gemakkelijk voorkomen en is een algehele hygiëne van je brillenglas gegarandeerd!

Meer bescherming

De coating beschermt niet alleen tegen virussen en bacteriën, maar biedt ook een volledige Uv-bescherming voor je ogen. Nóg meer bescherming dus!

Krasvast, mooi en makkelijk schoon te maken

Alle ZEISS Premium brillenglascoatings zijn van een superieure hardheid: ze zijn krasbestendig en makkelijk schoon te maken. 

 

Antivirus2

 

Hoe gaat de coating te werk?

ZEISS ontwikkelde een geavanceerde technologie om extra eigenschappen toe te voegen aan de premium antireflectie coating. Zilver staat al eeuwenlang bekend om zijn helende karakter enbewees zich als uitstekende kandidaat voor antimicrobieel middel op brillenglazen. Bij een hoge temperatuur wordt het zilver op het brillenglasoppervlak afgezet. Een bijkomend voordeel is dat zilver naast de antimicrobiële werking ook zeer duurzaam is.

 

De DuraVision AntiVirus Platinum UV coating is beschikbaar op alle ZEISS brillenglazen waarop nu de DuraVision Platinum UV coating mogelijk is, ook veel van de zonneglazen! Met uitzondering van de DriveSafe, EnergizeMe en Index 1.74 brillenglazen, is de coating te verkrijgen in alle ZEISS designs.

 

Kom langs in één van onze winkels voor een maatwerk advies op brillenglazen en coatings.

 

Maak een afspraak

Deel op je favoriete social media
Pin It