Ideale veiligheid bij het autorijden garanderen? Bij EyeCare bieden we verschillende kijkoplossingen voor verschillende omstandigheden. Scherp en comfortabel zicht is erg belangrijk!

 

In de auto staat veiligheid voorop. Goed zicht is daarbij essentieel. Maar de ene kijkoplossing is geschikter dan de ander. In dit blog lees je alles over brillen en zonnebrillen voor in de auto!

 

autorijden1

 

DriveSafe brillenglazen van ZEISS

Waarom DriveSafe glazen?

Veilig en comfortabel autorijden was het grote uitgangspunt. Onze innovatieve glasleverancier ZEISS deed onderzoek naar de zichtbehoeften van deelnemers aan het verkeer en hoe ze die konden invullen. Omdat we in Nederland nogal eens last hebben van neerslag of mist, ervaren veel autorijders een gevoel van onveiligheid. Met name tijdens schemering of in het donker, levert dit onzekerheid, ongemak en stress op. De DriveSafe brillenglazen zijn speciaal ontworpen voor mensen die zich veel op de weg bevinden en graag visuele ondersteuning willen.

 

Hoe ondersteunen de glazen bij het autorijden?

De speciale Luminance Design-technologie in de brillenglazen houdt rekening met de pupilgrootte bij weinig licht. Je pupillen zijn dan groter dan overdag, maar verschillende lichtbronnen ervaren veel mensen als extra vervelend. Denk aan lantaarnpalen of koplampen van tegemoetkomende weggebruikers. De DuraVision DriveSafe Coating van ZEISS vermindert deze waargenomen verblinding tot wel 64%. Verder is het glas zo geslepen dat je ogen makkelijker accommoderen van dashboard naar spiegels en de weg. Het brillenglasontwerp biedt een tot wel 43% groter zichtgedeelte!

Bekijk onze video over ZEISS DriveSafe.

 

Zonnebrillen voor in de auto

Gepolariseerde zonnebrillen

Naast schemering, mist of neerslag kan de zon ook belemmeringen in het zicht opleveren tijdens het autorijden. Een gepolariseerde zonnebril biedt een rustiger zicht en is zeer aangenaam voor je ogen. Naast felle zonnestralen filtert de polarisatiefilter in je zonneglas de felle schitteringen. Bijvoorbeeld van water, spiegels of autolak. Je neemt kleuren en contrasten perfect waar en ziet alles helder en scherp. Gepolariseerde zonnebrillen kunnen ook op sterkte!

 

Autorijden2

 

Naast gepolariseerde zonnebrillen zijn ‘normale’ zonneglazen ook een zeer goede optie. In vrijwel ieder montuur kan vrijwel iedere sterkte. Je zonnebril kan je naar wens customizen met verschillende kleuren glazen en coatings. Denk bijvoorbeeld aan een spiegelcoating! Voor het beste advies raden we je aan om een bezoek te brengen aan één van onze winkels.

 

Maak een afspraak

 

Welke brillenglazen zijn ongeschikt voor in de auto?

De hierboven beschreven brillenglazen lenen zich uitstekend voor in de auto. Maar er zijn ook glazen die minder geschikt zijn. Daarbij moet je rekening houden met bijvoorbeeld de absorptiegraad van je zonneglas of bepaalde coatings. Zo klinkt een meekleurend brillenglas goed, maar werkt dat in de praktijk net even anders. Ook een zeer donker glas biedt minder veiligheid op de weg. Onze experts in de winkels vertellen je alle ins- en -outs van ieder glas om je een maatwerk advies te geven over jouw perfecte kijkoplossing!

 

Waarom zijn meekleurende brillenglazen geen optie in de auto?

Meekleurende glazen, zoals de naam al doet vermoeden, kleuren mee naarmate de lichtintensiteit verandert. Als er veel zon is, wordt je glas donker en bij matig licht worden ze weer helder. In de coating van het brillenglas zitten bepaalde ionen die reageren op Uv-straling. Hoe meer Uv-straling, hoe donkerder het glas. Echter, in de voorruiten van veel auto’s zit een Uv-filter. Dat betekent dat je brillenglas dus onvoldoende meekleurt als de lichtintensiteit toeneemt. Het licht is dan vaak te fel om comfortabel zicht te garanderen met een meekleurend glas. Dit geldt zowel voor heldere meekleurende glazen als meekleurende zonneglazen.

 

Zonneglazen met een hoge absorptiegraad

Zonnebrillen hebben doorgaans een absorptie tussen de 20-80%. Er zijn brillenglazen met een lagere absorptie, maar ook glazen met een hogere absorptie. Dit gaat tot wel 98% en valt onder de noemer ‘extreme absorptie’. Dit type glas laat dus zeer weinig licht door. Als je gevoelige ogen hebt, ben je beter af met een gepolariseerde zonnebril. Zonneglazen met een extreem hoge absorptiegraad zijn uitsluitend geschikt als je naar een gebied gaat met extreme weersomstandigheden. Denk bijvoorbeeld aan Antarctica of gebergtes in Nepal!

 

Maatwerk advies

Goed zien en er goed uitzien. Dát is waar EyeCare voor staat. We voorzien je graag van het beste advies voor jouw perfecte kijkoplossing. Of dat nu een bril is met heldere glazen, een zonnebril of allebei. Graag tot ziens in één van onze winkels!

 

Maak een afspraak

Deel op je favoriete social media
Pin It