De ene zonnebril is de ander niet. Niet alleen onder monturen bestaat er veel verscheidenheid, maar ook onder zonneglazen zelf. Je weet vast al van het bestaan van zonnebrillen op sterkte. Maar er zijn verschillende soorten zonneglazen voor verschillende doeleinden.

Of je nu (winter)sport, een stadswandeling maakt of op het strand ligt: voor iedere situatie bestaat er een perfect zonneglas. Zo voeren wij het merk Serengeti, met uitstekende kwaliteit zonneglazen zonder sterkte en is het zonneglasportfolio van ZEISS perfect voor zonneglazen met sterkte!

 

Lees meer over de zonnebrillentrends van 2021

 

zonneglazen1

Serengeti zonnebrillen

Serengeti is een van de meest vooraanstaande zonnebrillenmerken wereldwijd. Een uniek merk dat zijn oorsprong vindt in de Amerikaanse woestijnachtige gebieden met een fijne neus voor design en creativiteit. Serengeti heeft een uitgebreid zonneglasportfolio. Daarbij maken ze onderscheid in glazen voor dagelijks gebruik, autorijden, watersport of wintersport en vervoer op het water en/of in de bergen. Zo heb je een perfect glas voor lichte tot medium-felle lichtcondities tot zeer felle lichtcondities. Uitstekend en comfortabel zicht is daarbij het uitgangspunt. Een streven naar perfectie is de norm.

 

ZEISS zonneglazen op sterkte

Naast 100% bescherming tegen Uv-straling bieden ZEISS zonneglazen extreem helder zicht buiten in de zon. Ontzettend fijn bij het wielrennen, golfen, zeilen, lezen en autorijden. Mits je passende zonneglazen hebt. ZEISS heeft Urban, Drive en Active zonneglazen afhankelijk van waar je de bril voor gaat gebruiken. Hoe ‘extremer’ de lichtomstandigheid, hoe geschikter een donkerder glas is. Ook als je ogen vrij gevoelig zijn, is een donkerder glas erg fijn. Op bewolkte dagen met weinig licht volstaat een licht tot gemiddeld zonneglas.

 

Urban zonnebrilglazen voor het stadsleven

De Urban reeks zonneglazen van ZEISS bevat opvallende kleuren, designs en spiegelcoatings. Ga voor een gepersonaliseerde tint of kies er eentje uit het bestaande portfolio. Er is een regenboog aan kleuren beschikbaar naast de populaire donkere groen-, bruin- en grijstinten. Daarbij bestaat ook de optie om meekleurende glazen te nemen, iets met een spiegelcoating of juist gepolariseerde glazen. De lichtabsorptie gaat tot wel 92% en is afhankelijk van de stad, hoe fel het zonlicht is en natuurlijk wat je persoonlijke voorkeur is!

 

zonneglazen2Drive zonnebrilglazen voor in de auto

We schreven eerder al een uitgebreide blog over brillen voor autorijden. Zonnebrillen in de auto dragen bij aan de veiligheid in het verkeer doordat ze zorgen voor comfortabel zicht. Het gevoel van verblinding verminder je met bijvoorbeeld een gepolariseerde zonnebril. Speciale tinten zoals Skypol of Skylet verbeteren de waarneming van contrast. Daarnaast bestaan er ook sportievere modellen die extra bescherming bieden tegen de wind, heerlijk als je in de cabrio zit! Ook de DriveSafe brillenglazen, die rekening houden met de verandering van pupilgrootte in verschillende lichtomstandigheden, zijn verkrijgbaar met polarisatiefilter en speciale tinten!

 

Active zonnebrilglazen voor het sporten

Een sportieve bril is het missende element in je actieve levensstijl. Of je nu gaat skiën, fietsen of tuinieren. Dergelijke brillen zijn volledig naar wens te personaliseren zodat ze perfect aansluiten op jouw unieke levensstijl. Naast sportief en duurzaam zijn sportieve brillen erg comfortabel: de spiegelcoating voorkomt vervelende reflecties op de achterkant van het brillenglas. Zo heb je altijd helder zicht, of je je nu op een berg, heuvel of in je eigen tuin bevindt. In ons blog over sportbrillen lees je alles over de verschillende kleuren glazen met hun verschillende doeleinden.

 Lees meer over scherp zien met sporten!

 

 

Hulp nodig bij de keuze van jouw favoriete nieuwe zonnebril en -glas? Vraag het onze experts!

 

Maak een afspraak.

Deel op je favoriete social media
Pin It