De combinatie van je bril en je wenkbrauwen kunnen je look maken of breken. Beiden dragen ze bij aan je gelaat en de vorm van je gezicht. In dit blog vertellen we je alles over het combineren van brillen met wenkbrauwen!

Het idee dat je je wenkbrauwen minder bij hoeft te werken doordat je een bril draagt, is achterhaald. Omdat je bril natuurlijk symmetrisch is, valt het extra op als je wenkbrauwen dat niet zijn. Houd bij het uitzoeken van een bril rekening met de vorm van je wenkbrauwen. 

 

wenkbrauwen1

Hoe zorg je ervoor dat je bril en wenkbrauwen bij elkaar passen?

Bril uitzoeken

De best passende bril uitzoeken, is een uitstekende start. Vaak houden we al rekening met de vorm van ons gezicht, maar kunnen daarbij de vorm van onze wenkbrauwen vergeten. Zorg ervoor dat de bovenste rand van het montuur de vorm van je wenkbrauwen volgt. Dat maakt dat de bril je natuurlijker staat. Ook is het belangrijk dat het frame meer dan de helft van je wenkbrauwen laat zien. Als de bril als het ware over je wenkbrauwen valt, kan dat een gek effect aan je ogen geven.

 

Maak een afspraak

 

Wenkbrauwen verzorgen

Je wenkbrauwen spelen een grote rol in je gezichtsuitdrukking, al dan niet de hoofdrol. Omdat je bril symmetrisch is, is het belangrijk dat je wenkbrauwen dat ook zoveel mogelijk zijn. Gelukkig zijn er meerdere wegen naar Rome: epileren, waxen, verven, een browlift, microblading en je dagelijkse make-up niet te vergeten. Ze zeggen dat magie niet bestaat, maar haren weghalen of ‘toevoegen’ kan wonderen doen voor je gezicht.

 

wenkbrauwen2

Extra tips

  • Dikkere monturen complementeren dunne wenkbrauwen die van zichzelf minder opvallen. Als je wenkbrauwen erg dun zijn, kan de juiste eyewear zorgen voor een vriendelijker gelaat.

 

  • Bij dikkere wenkbrauwen zien dunne of (semi-)randloze brillen er mooi uit. Houd er wel rekening mee dat (semi-)randloze brillen je voorhoofd benadrukken. Zorg ervoor dat je montuur onder wenkbrauwen valt voor een gebalanceerde look.

 

Hulp nodig bij het uitzoeken van een bril? Onze experts helpen je graag! 

 

Maak een afspraak

 

 

 

 

 

 

Deel op je favoriete social media
Pin It