Een mooie bril of zonnebril is een waardevolle investering. Echter, om je bril mooi en fris te houden tel je jezelf ook mee in de optelsom. 

Bij EyeCare werken we graag met goede merken die brillen maken van kwalitatieve materialen. En om diezelfde reden werken we graag met ZEISS die hoogwaardige brillenglazen levert.  Hoe houd je de kwaliteit zo hoog mogelijk? Hoe zorg je ervoor dat je geliefde bril zo lang mogelijk meegaat? Dat lees je in deze blog!

 

Stap 1: verwijder stof en grof vuil

Doe de kraan open en spoel eerst je bril voorzichtig af. Eventueel kan je vooraf stof en vuil eraf blazen. Op deze manier voorkom je krasjes op het brillenglas. Als je na een dag strand thuiskomt om je bril schoon te maken, is het raadzaam om ‘m eerst onder de kraan te houden. Zandkorrels bij uitstek kunnen je glas beschadigen. Neem af met een schoon microvezeldoekje.

 


8

Stap 2: schoonmaken

Voor een grondigere reiniging doe je wat warm water in de mix. Wrijf daarna met (biologisch afbreekbaar!) afwasmiddel zachtjes met je vingers op de glazen. Check of je alle hoekjes en randjes hebt meegepakt! Daarna spoel je de bril wederom af met wat lauwwarm water. Droog de bril voorzichtig met een schoon microvezeldoekje, bijvoorbeeld met de EyeCare doek. Ook verkoopt EyeCare speciale reinigingsmiddelen voor een veilige dagelijkse grondige reiniging van de bril.

 

Stap 3: juist opbergen

Omdat brildragers vaak hun bril gewoon op hebben, geldt dit vaker voor zonnebrillen dan correctiebrillen: een veilige opberging van je montuur is uiterst belangrijk. Een ongeluk zit namelijk in een klein hoekje en het komt dan ook regelmatig voor dat iemand een bril laat vallen of erop gaat zitten. Stop daarom je brillenetui of -pouch standaard in je tas. Zo heb je aan de ene kant altijd je zonnebril bij de hand en aan de andere kant zit ‘ie veilig opgeborgen. Los in je tas is te allen tijde af te raden! Laat je bril 's zomers nooit in een warme auto liggen, dit kan vervorming van de glazen of het montuur geven.

 

Brillenglazen1.jpgStap 4: repareren

Mocht het onverhoopt toch voorkomen dat je bril stuk is, voel je vrij om een bezoek te brengen aan één van onze winkels. Onze specialisten voorzien de bril van een nieuw onderdeel of zorgen ervoor dat de bril gerepareerd wordt door de fabrikant. Mede om die reden is het altijd verstandig om een reservebril en een 3 jaar zeker abonnement te hebben.

 

Stap 5: jaarlijkse grondige onderhoudsbeurt

Om je bril zo lang mogelijk schoon en mooi te houden is een jaarlijks dagje spa voor je bril perfect. In onze winkels staat een speciaal ultrasoon apparaat om de bril in z’n geheel te reinigen. Dit is geheel kosteloos en hiervoor hoef je geen afspraak te maken! Daarnaast draaien we meteen de schroefjes aan en stellen we de bril opnieuw voor je af. Dan blijft je bril netjes op z'n plek zitten en glijdt hij niet van je neus af! Met de services van EyeCare weet je zeker dat je bril altijd comfortabel draagt en goed schoon is.

 

Je bent van harte welkom in één van onze winkels voor een grondige check!

Deel op je favoriete social media
Pin It