De zomer deed even geleden al haar intrede en daar gaat een verlangen naar zomerse oorden mee gepaard. In dit blog zetten we op een rijtje wat handig is om mee te nemen of aan te denken voor als je op vakantie gaat.

Zo kan het land waar je naartoe gaat een factor zijn om een reservebril aan te schaffen. Tegelijkertijd wil je ook niet teveel meenemen. Er zijn vele combinaties mogelijk! 

 Florence

 

Een zonnebril

Een open deur, maar als je op vakantie gaat naar de zon is een zonnebril cruciaal. Zodra het weer vraagt om zonnebrand, is een zonnebril jouw stijlvolle metgezel. En wist je dat zonder zonnebril in de zon net zo slecht is als zonnen zonder zonnebrand? We kunnen het belang van een goede zonnebril niet genoeg benadrukken! Een gepolariseerde zonnebril neemt felle schitteringen weg, levert een scherper en contrastrijker zicht op en is de perfecte kijkoplossing voor lichtgevoelige ogen. Neem je een zonnebril met of zonder sterkte? Een exemplaar zonder sterkte is perfect in combinatie met daglenzen! Er stralend uitzien als de zon fel schijnt is voor veel mensen net zo belangrijk als de bescherming. Heb jij jouw nieuwe favoriete zonnebril al gevonden?

Tip: als je reeds een goede zonnebril bezit, kom dan langs voor een check in één van onze winkels. Past de bril nog goed? Glijdt die niet van je neus af? We maken ‘m voor je schoon in een ultrasoon badje en checken of de veren en neuspads goed zijn afgesteld!

 

 

Een reservebril

Een ‘nice to have’ en in sommige landen zelfs een absolute must: we hebben het over een reservebril. In veel Europese vakantielanden is het verplicht om een reservebril bij je te hebben. Ook als je contactlenzen draagt. Onder andere in Frankrijk, Portugal, Spanje, Oostenrijk, Duitsland, Zwitserland en de Scandinavische landen moet je er een hebben. Als je er geen bij je hebt, riskeer je een boete én onveilige verkeerssituaties.

 

Tip: Roadtrip op de planning? Met een DriveSafe brillenglas sla je twee vliegen in één klap!

 

DaglenzenGreece

Dual wear neemt de laatste tijd erg toe in populariteit. Met een hele goede reden! Draag je zowel een bril als lenzen dan profiteer je van de voordelen van beide kijkoplossingen. Vooral op vakantie zijn daglenzen perfect. Omdat je elke dag een schoon setje aanbreekt, zijn ze uitermate geschikt voor op de camping. Ook hoef je geen lenzenvloeistof Daarbij hoef je geen lenzenvloeistof in te pakken wat natuurlijk enorm scheelt als je met het vliegtuig reist. Er zijn legio soorten daglenzen en ze zijn voor veel mensen zeer geschikt. Maak een afspraak bij één van onze contactlensspecialisten!

 

Tip: ben je toch groot fan van je week- of maandlenzen? Houd er dan rekening mee dat je een flesje lenzenvloeistof van maximaal 100ml meeneemt. Daarbij is het belangrijk dat je de vloeistof op een koele plek bewaart. Anders bederft het!

 kiddo

Een zonnebril voor je kinderen

Kinderogen zijn nog kwetsbaarder voor Uv-straling dan de ogen van volwassenen. Dat komt doordat de pupil bij kinderen groter is en de ooglens minder beschermend pigment bevat. Hierbij geldt: hoe jonger het kind, hoe kwetsbaarder de ogen. Vooral met baby’s is het verstandig om het gezicht te allen tijde te beschermen met een hoedje of een kinderzonnebril. Bij EyeCare hebben we een tof assortiment kinderzonnebrillen waar je kind en jij blij van worden!

 

Tip: de kans is groter dat je kind de zonnebril daadwerkelijk gaat dragen als hij of zij hem zelf mag uitkiezen.

 

Wat gaat nog meer mee in je koffer?

Een schone poetsdoek. Op vakantie heb je vaak te maken met zand, vuil en zonnebrand waardoor brillenglazen snel vuil worden. Als je (zonne)bril een beetje viezig is, blaas dan voorzichtig het zand of vuil eraf en spoel met wat water. Poets daarna de glazen pas op met een schone poetsdoek! In deze blog leggen we stap voor stap uit hoe je je bril of zonnebril het beste kan schoonmaken.

 

Extra setjes lenzen. Afhankelijk van het soort lenzen dat je meeneemt, is het sterk aan te raden om extra setjes te hebben. Het kan voorkomen dat een lens scheurt of kwijtraakt. Op vakantie kan het tricky zijn om zomaar lenzen te kopen. Zo kan de pasvorm kan niet goed zijn of het materiaal waarvan de lens is gemaakt. Als je multifocale lenzen draagt, kan het zelfs nog lastiger zijn. Het is namelijk belangrijk dat ze perfect aansluiten op jouw ogen, wensen en levensstijl.

 

Oogverzorgingsproducten. In het vliegtuig is de lucht altijd droog. Daardoor krijgen veel mensen last van droge ogen. Om toch comfortabel te reizen, raden we je aan om een oogzorgproduct mee te nemen. Dat kan een flesje met oogdruppels zijn om je ogen te verfrissen of bijvoorbeeld oogpads of doekjes om ze te kalmeren of reinigen.

 

Heb je nog vragen over welke kijkoplossing het beste bij jouw vakantie past? Kom dan langs in één van onze winkels voor een persoonlijk advies!

 

Maak een afspraak

 

Deel op je favoriete social media
Pin It