Als je een tof montuur hebt gevonden, rijst de vraag of je een zonnebril met of zonder sterkte zou willen. In deze blog lees je over de ins en outs van zonnebrillen met en zonder sterkte!

Waarom een zonnebril op sterkte?

Als je brildrager bent en een stap in de felle zon zet, dan is het antwoord op die vraag heel simpel. Hoewel al onze ZEISS brillenglazen een Uv-block hebben, is een zonnebril op sterkte beduidend comfortabeler. Je ziet scherper en een beter contrast waardoor je de wereld om je heen een stuk prettiger waarneemt. Het voordeel met een zonnebril op sterkte in combinatie met een normale bril op sterkte is dat je gemakkelijk switcht. Helemaal als je niet zo’n groot fan van lenzen bent, dan is een zonnebril op sterkte de ideale uitkomst.

 

Tip: Enkele brillenmerken voorzien ook in clip-ons voor hun brillenassortiment. Vraag naar de mogelijkheden bij één van onze winkels!

 smol

Waarom een zonnebril zonder sterkte?

Vooral lensdragers en mensen die gezegend zonder oogafwijkingen gaan voor een zonnebril zonder sterkte. Iedere zonnebril met voldoende Uv-bescherming is dan geschikt wat de keuze uitgebreider maakt. Als je op vakantie bent, koop je gemakkelijk een zonnebril zonder dat daar een opticien aan te pas komt. Sommige sterktes kunnen overigens niet in iedere zonnebril, omdat het glas dan wat dikker wordt. Tegelijkertijd bestaat er wel de optie om voor een extra dun glas te gaan. Het is maar net hoe je het voor ogen hebt!

 

Maak een afspraak

 

Wel of geen kinderzonnebril op sterkte?

Of je al dan niet gaat voor een kinderzonnebril op sterkte, is afhankelijk van verschillende factoren. Als je kind graag een bril draagt, dan is een zonnebril op sterkte een uitstekende keus. EyeCare heeft een tof aanbod kinderzonnebrillen waarin we verschillende kleuren zonneglazen kunnen zetten. Is het zo dat je kind snel de zonnebril verliest, dan is de combinatie van daglenzen en een hoedje een goed idee. Eventueel in combinatie met een zonnebril zonder sterkte. Kinderogen hebben minder pigment waardoor ze extra kwetsbaar zijn voor zonlicht en Uv-straling. Daarnaast is de pupil groter waardoor deze meer Uv-straling opvangt. Voor een kind is een zonnebril dus dubbel zo belangrijk!

 

Ga je binnenkort op vakantie?

Lees dan ons blog met de ultieme vakantiechecklist.

 

Tot ziens!

Deel op je favoriete social media
Pin It