Kinderbrillen zijn van een ander kaliber dan brillen voor volwassenen. Waar moet je nu eigenlijk allemaal op letten bij de aanschaf van een kinderbril?

Afhankelijk van de leeftijd van je kind, kan je terecht bij een andere specialist. In deze blog gaan we dieper in op de vraag of je kind überhaupt een bril nodig heeft. In het geval dat je kind inderdaad onvoldoende zicht heeft, kom je aan bij het leukste aspect: een bril uitzoeken!

 

Tip 1: let op stevigheid

Bij kinderbrillen is het uiterst belangrijk dat ze tegen een stootje kunnen. Kinderen kunnen wat onhandig zijn bij het spelen of sporten. Voor baby’s bestaan er flexibele brillen met elastiek wat hetzelfde idee is als een duikbril maar dan voor dagelijks gebruik.

kiddos3

 

Tip 2: zorg dat het montuur goed past

Deze tweede tip gaat hand in hand met de eerste. Ter voorkoming van het ‘stootje’ is het belangrijk dat de bril mooi past. Als de bril te groot is bestaat het gevaar dat ‘ie van het gezicht van je kind afglijdt. Andersom als de bril te klein is geldt hetzelfde. De bril zit waarschijnlijk niet lekker waardoor je kind misschien de neiging heeft om hem rond te laten slingeren.

 

Tip 3: ga voor flexibiliteit

Hiermee bedoelen we natuurlijk dat de bril zelf flexibel is! Flexibele veren, of pootjes, maken dat de bril meer klappen kan opvangen en hij minder snel scheefstaat. Als de ogen niet in het optisch centrum van de bril staan, krijgt je kind waarschijnlijk last van hoofdpijn en andere klachten. De bril zit oncomfortabel als hij scheefstaat!

 

Vraag het aan de experts van EyeCare

EyeCare heeft een toffe collectie aan kinderbrillen. Of je nu op zoek bent naar stoer, hip, lieflijk of sportief. De kindercollectie van Vingino, Ray-Ban en Little Vinyl Factory zijn speciaal gemaakt voor onderdeurtjes.

 

Mocht je nog vragen hebben over welke bril perfect is voor jouw kind, dan kun je altijd terecht in één van onze winkels!

 

Maak een afspraak

Deel op je favoriete social media
Pin It