Make-up en je contactlenzen: ze zijn niet altijd beste vriendinnen. Hoe zorg je ervoor dat je make-up mooi blijft zitten met je lenzen in én dat je je lenzen comfortabel draagt? Dat lees je in deze blog!

Je hebt het vast wel eens meegemaakt: van traanogen op de fiets tot mascara op je contactlenzen. Beiden erg vervelend voor je look. Zowel de wereld die jij ziet als de wereld die jou ziet. Nu is het niet erg om een beetje uitgelopen mascara te hebben, maar liever voorkom je dit. De juiste (make-up) producten zorgen voor een oogverblindende look!

 

Tip 1: gebruik een primer

Een goed begin is het halve werk. Was altijd eerst je handen voor je je contactlenzen indoet en start daarna pas met opmaken. Als je ready bent om je make-up op te doen, gebruik dan eerst een primer. Een primer helpt om oogschaduw en eyeliner op z’n plek te houden.makeup1

 

Tip 2: crème oogschaduw

Probeer eens een crème oogschaduw in plaats van een poederoogschaduw. Een wereld van verschil! Vooral met losse poederoogschaduws kan er wat in je ogen terecht komen. Naast oogirritatie kan dit ook leiden tot wazige vlekjes in je zicht. Gebruik bij voorkeur ook een crème oogschaduw op waterbasis. Als het dan toch in je oog terecht komt dan irriteert het veel minder dan crème oogschaduw op olie-basis.

 

Tip 3: eyeliner boven je wimperrand

Eyeliner is vaak de finishing touch die je look naar een nieuw level trekt. Maar vermijd hierbij absoluut de waterrand onder je wimpers! Vaker wel dan niet komt het product op je lenzen terecht en daarbij komt ook nog dat het de natuurlijke oliën blokkeert van je oogleden. Ga voor een subtiele, of minder subtiele, winged eyeliner boven je wimperrand.

 

Tip 4: gebruik de juiste mascara

Er zijn zoveel mascara’s op de markt dat je soms door de bomen het bos niet meer ziet. Sommige mascaraformules zijn minder geschikt voor contactlensdragers dus die kan je vast wegstrepen. Vermijd mascara’s die de wimpers ‘langer maken’. Vaak zitten er micro-vezels in de formule die aan de ene kant je wimpers verlengen, maar aan de andere kant afbrokkelen en in je ogen terecht kunnen komen. Ook waterproof mascara is een no-go omdat die permanent vlekken op je lenzen achterlaat. Zoek naar een mascara met een hypoallergene en olie- en parfumvrije formule.

 

Tip 5: neem daglenzen

Van alle lenzen die er bestaan zijn daglenzen de meest comfortabele en hygiënische optie. Na gebruik gooi je ze weg en de volgende dag breek je een schoon fris setje aan. In het geval dat er make-up op je lenzen terecht komt, wissel je gemakkelijk de lenzen om. Dat kan helaas minder gemakkelijk met maandlenzen, die je voor een langere periode draagt. Meer weten? We hebben een uitgebreide blog met alle ins en outs over daglenzen!

 

Met deze tips kom je gelukkig al een heel eind. Tel daar wat voorzichtigheid bij het aanbrengen van je mascara bij op en je bent good to go. Als je vragen hebt over je contactlenzen kan je altijd terecht in één van onze winkels. Onze contactlensspecialisten voorzien je graag van een persoonlijk advies.

 

Maak een afspraak

Deel op je favoriete social media
Pin It