Leeftijd is natuurlijk maar een getal en je bent nooit te oud om te leren. Maar wat als er dingen zijn die je kan doen of vermijden om die kraaienpootjes iets langer uit te stellen… waarom ook niet?

 

In deze blog lees je over zes niet-zo-goede gewoontes die het verouderingsproces van de huid rondom je ogen versnellen. Tegelijkertijd leer je wat je wél kan doen om dit tegen te gaan. Kleine veranderingen in je (beauty) routine maken al een heel verschil!

 

Gewoonte 1: in je ogen wrijven

Of het nu is om make-up eraf te halen of omdat je moe wakker wordt ‘s ochtends. Hard wrijven in je ogen zorgt ervoor dat de huid rondom je ogen beschadigt. Haarvaatjes en collageen breken af wat weer leidt tot donkere kringen onder de ogen. Wees lief voor je ogen en haal je make-up er met uiterste voorzichtigheid af!

 

Gewoonte 2: slapen met make-up op

Slapen met make-up op is een grote nee. Gewoon niet doen. We weten dat het erg leuk is om make-up op te doen en dat eraf halen toch wat minder leuk is. Desalniettemin doe je jezelf een groot plezier door iedere dag je make-up netjes eraf te halen.

 tired1

Het lijkt misschien alsof het lijnrecht tegenover gewoonte 1 staat, maar slapen met make-up op doet meer kwaad dan goed. Je kan namelijk allergieën ontwikkelen of een ontsteking oplopen. Beiden zijn verantwoordelijk voor schade aan de fijngevoelige huid rondom je ogen.

 

Gewoonte 3: nalatig zijn met schoonmaken van je ogen

Bij je ogen zitten kliertjes om ze soepel en mooi te houden. Echter, als deze klieren verstopt raken ontstaan er mogelijk ontstekingen die weer tot andere narigheid leiden. Zorg er dus voor dat je een speciale mild reinigende cleanser gebruikt die geschikt is voor de huid rondom je ogen. Op die manier zorg je ervoor dat de oliekliertjes in je wimperlijn gezond blijven. Je huid zal je zeer dankbaar zijn als je ontstekingen voorkomt!

 

Gewoonte 4: het negeren van oogirritatie

Oogirritatie, in welke mate of vorm dan ook, is absoluut niet iets om zijdelings te laten liggen. Als je regelmatig last hebt van droge ogen of blepharitis, is het hoog tijd om daar met de juiste oogzorgproducten iets aan te doen. Anders kom je van de regen in de drup. Blepharitis is een veelvoorkomende oorzaak van droge ogen. Wanneer de oliekliertjes van je wimperlijn erg verstopt zijn, heb je blepharitis. Onze opticiens voorzien je van de juiste oogzorgproducten om de klachten te behandelen!

 zb1

Gewoonte 5: ongezond eten

Het is belangrijk om je huid van binnenuit te voeden met de juiste voedingsmiddelen. Voedsel rijk aan vitamine B, C en K helpen je huid gezond te houden. Hieronder vallen bijvoorbeeld volkoren granen, broccoli, verschillende bessen, spruitjes, bonen, noten & zaden, bladgroenten en fruit. Wees lief voor je lijf en je ogen met gezonde voeding!

 

Gewoonte 6: geen UV bescherming voor je ogen dragen

Om de huid rondom je ogen in optimale conditie te houden, is het belangrijk om het te beschermen tegen schadelijke UV straling. In al onze heldere brillenglazen van ZEISS zit standaard een UV block. Hetzelfde geldt natuurlijk voor iedere zonnebril in onze winkels. Behoed je ogen en de huid eromheen voor UV schade met een zonnebril die bij je past!

 

Natuurlijk is het niet erg als je een keer teveel in je ogen wrijft, je opeens wakker wordt en je realiseert dat je make-up er nog op zit of als je een keer droge ogen hebt. Maar als dit met regelmaat gebeurt, neem dan bovenstaande oplossingen in ogenschouw. Voor oogzorgproducten of een mooie zonnebril ben je natuurlijk van harte welkom in een van onze winkels!

Deel op je favoriete social media
Pin It