Een goede zonnebril is onmisbaar tijdens de zomermaanden maar ook tijdens de wintersport! In onze winkels helpen we je graag bij de keuze voor een geschikte bril. In dit blog alvast een aantal tips:

 

Een goede zonnebril is onmisbaar tijdens de zomermaanden maar ook tijdens de wintersport! De hoeveelheid UV-straling is in de bergen zeer hoog. Het licht komt niet alleen van boven, maar wordt ook weerkaatst in de sneeuw. Te veel zonlicht kan jouw ogen beschadigen, het hoornvlies van je oog kan namelijk verbranden, net zoals je huid. Met een goede zonnebril kun je niet alleen fijner maar ook veiliger zien. Je hebt dan ook niet alleen tijdens het skiën een zonnebril (of skibril) nodig, maar ook wanneer je gaat wandelen of op een terrasje aan de warme chocolademelk zit! In onze winkels helpen we je graag bij de keuze voor een geschikte bril. In dit blog alvast een aantal tips:

 

  • Kies een model dat rondom je gezicht goed aansluit.
  • Een zonnebril op sterkte is voor de brildragers onder ons ideaal om de hele dag scherp te kunnen zien.
  • Denk ook aan een zonnebril voor de kinderen, ook (juist!) hun ogen kunnen de bescherming goed gebruiken!
  • Kies voor een zonnebril met gepolariseerde glazen.

 

Een gepolariseerde zonnebril is tijdens de wintersport van grote waarde! Dit komt omdat deze brillenglazen een speciaal filter hebben. Dit filter blokkeert bepaalde lichtgolven en zorgt hierdoor voor een zeer contrastrijk zicht. Hiernaast neemt dit filter veel hinderlijke schitteringen weg van bijvoorbeeld het weerkaatsende zonlicht in de sneeuw. Je kunt je wel voorstellen dat deze 2 voordelen tezamen zorgen voor de ideale bril in de sneeuw.

 

Wil je meer informatie? Kom langs in één van onze winkels voor een maatwerk advies!

 Ontwerp zonder titel 26

Maak een afspraak

Deel op je favoriete social media
Pin It