Contactlenscontrole

Contactlensmetingen lijkt in grote mate op een reguliere oogmeting. Echter, gaat een contactlenscontrole nog een paar stappen verder. Bij lenzen is comfort extra belangrijk, omdat je de lens direct op je oog draagt.

Hierbij geldt: een ongeluk zit in een klein hoekje! Als je nog nooit lenzen hebt gedragen wordt net als bij een normale oogmeting eerst gekeken hoe goed je ogen zich kunnen scherpstellen. Daarna vindt in sommige gevallen een oogdrukmeting plaats. Tot slot kijk je door een phoropter, wat lijkt op een bril met grote flappen, naar een scherm met letters of kleuren. Eens per half jaar vindt een oogcontrole plaats. Als je reeds klant bent ontvang je hiervoor een oproep. Een oogcontrole kost €35,- tenzij je Lensline abonnee bent, dan is het kosteloos!

 

Wel of geen contactlenzen in bij de controle?

De contactlensspecialist zal altijd aan je doorgeven of je je lenzen juist wel of niet in moet hebben! Als je reeds lensdrager bent en je komt voor een controle dan moet je minimaal een aantal uren je lenzen inhebben. Zo kunnen onze specialisten de reactie van je oog op de lenzen peilen. Echter, als je overgaat van lenzen op een bril dan dien je de lenzen juist niet te dragen voor de oogmeting. Indien je naast je harde lenzen ook een bril wilt laten aanmeten dan doe je idealiter een aantal uren voor je meting geen lenzen in. 

 

Je oog nauwkeurig in kaart brengen

Uit de resultaten van hierboven genoemde metingen, rolt jouw sterkte. De contactlensspecialist is ook benieuwd naar de conditie van jouw ogen. Daarvoor moet je oog nauwkeurig in kaart worden gebracht. Eerst gebruikt de specialist een soort microscoop  waarbij je oog sterk vergroot wordt. Hiermee ziet de contactlensspecialist of je ogen geschikt voor het dragen van contactlenzen  zijn, wat de kwaliteit van je traanlaag is en of je hoornvlies beschadigd is. Verder wordt de kromming van je hoornvlies onderzocht. Al deze factoren bepalen welke lenzen het meest geschikt zijn voor jouw oog. Er zijn namelijk veel soorten lenzen! Hiernaast spelen jouw levensstijl en wensen ook een rol in welke lenzen je uiteindelijk gaat dragen. Dit bespreekt de contactlensspecialist ook met je!

 

Gezondheidscheck

Als je met regelmaat terugkomt voor controles druppelt de contactlensspecialist soms een gekleurde vloeistof in je oog. Deze vloeistof toont eventuele beschadigingen van je oog aan en helpt de specialist beoordelen of harde lenzen voor jou een optie zijn. Het is belangrijk dat je lenzen draagt die geschikt zijn voor jouw ogen en levensstijl. Verder is het van belang om je ogen bescherming te bieden bij (fel) zonlicht met een zonnebril. Alleen dan kan je de gezondheid van je ogen waarborgen. Al met al worden er heel wat controles uitgevoerd op je oog. Daarom is een goed idee om een specialist in te schakelen!

 

 

 

Deel op je favoriete social media
Pin It