Optometrie

Een optometrist is een filter tussen de opticien en de oogarts en voert een oogonderzoek uit om eventuele oogafwijkingen op te sporen. De optometrist kan een stap verder gaan dan de opticien en neemt enkele taken van een oogarts over. De optometrist voert zelfstandig onderzoek uit wat begint met een anamnese.

Tijdens deze afspraak worden vragen gesteld over de medische voorgeschiedenis en de oogklachten. Aan de hand van deze informatie worden de ogen onderzocht.

Er zijn bij EyeCare, naast gediplomeerde opticiens en contactlensspecialisten, ook meerdere optometristen werkzaam die onderzoek kunnen verrichten naar je ogen. Onze optometristen voeren zelfstandig functieonderzoeken uit zoals bijvoorbeeld netvliesfotografie en gezichtsveldonderzoek.

Ook voert de optometrist controles uit na een (staar)operatie. Vindt de optometrist dat er nog verder onderzoek moet plaatsvinden dan verwijst de optometrist je naar de huisarts/oogarts.

oogzorg optometrie

Wanneer naar een optometrist?

Je kunt een afspraak maken bij een optometrist als je last hebt van zwarte vlekken voor je ogen, wazig ziet, last hebt van dubbel zien, van rode of jeukende ogen of als je je ogen uitgebreid wilt laten controleren. De optometrist kan je wellicht van bovengenoemde klachten afhelpen. In onderstaande winkels zijn onze optometristen werkzaam.

In onderstaande winkels kan je telefonisch een afspraak maken met een optometrist:

Schagen:

Han Deutekom
Gedempte gracht 56
Tel: 022 429 6762

Woerden:

Steve Tjon
Rijnstraat 38b
Tel: 034 842 2055

Alkmaar:

Karin de Jager
Koorstraat 5
Tel: 072 511 1205

Amsterdam-Rijnstraat:

Maryama Fakhor
Rijnstraat 61
Tel: 020 642 6828

Aalsmeer:

Nicole van der Keemel 
Stationsweg 2
Tel: 029 7320478

Bloemendaal:

René Melching
Bloemendaalseweg 59
 
Deel op je favoriete social media
Pin It