optometrie

Naast gediplomeerde opticiens en contactlensspecialisten, zijn er bij EyeCare ook optometristen werkzaam die onderzoek kunnen verrichten naar je ogen.

Wat doet een optometrist?
Een optometrist is het filter tussen de opticien en de oogarts en voert een oogonderzoek uit om eventuele oogafwijkingen op te sporen. Hij/zij kan een stap verder gaan dan de opticien en neemt enkele taken van een oogarts over. De optometrist voert zelfstandig onderzoek uit wat begint met een anamnese. Tijdens dit vraaggesprek worden vragen gesteld over de medische voorgeschiedenis en de oogklachten. Aan de hand van deze informatie worden de ogen onderzocht. Het gaat hierbij om bijvoorbeeld metingen van de gezichtsscherpte, onderzoek naar de samenwerking van de ogen, oogdrukmeting, controle van het voorsegment en het netvlies. Daarnaast voert de optometrist zelfstandig functieonderzoeken uit zoals bijvoorbeeld netvliesfotografie en gezichtsveldonderzoek. Ook voert de optometrist controles uit na een (staar)operatie. Vindt de optometrist dat er nog verder onderzoek moet plaatsvinden dan verwijst hij/zij je naar de huisarts/oogarts.

Je kunt een afspraak maken bij een optometrist als je last hebt van zwarte vlekken voor je ogen, wazig ziet, last hebt van dubbel zien, van rode of jeukende ogen of als je je ogen uitgebreid wilt laten controleren. De optometrist kan je wellicht van bovengenoemde klachten afhelpen.

Waar vind je een EyeCare optometrist?
In onderstaande winkels zijn onze optometristen werkzaam: 

Aalsmeer: Mevr. L.van Kampen; Mevr. K. Hospes
Stationsweg 2
Tel: 0297 320 478

Alkmaar: Mevr. K. de Jager
Koorstraat 5
Tel: 072 511 1205

Amstelveen: Mevr. B. Hindriks
Rembrandthof 33
Tel: 020 441 3018

Amsterdam-Rijnstraat: Mevr. M. Fakhor
Rijnstraat 61
Tel: 020 642 682

Schagen: Dhr. H. Deutekom
Gedempte gracht 56
Tel: 022 429 6762

Woerden: Dhr. S. Tjon
Rijnstraat 38b
Tel: 034 842 2055

 Normal 0 21 false false false NL X-NONE X-NONE MicrosoftInternetExplorer4 Wat zijn de kosten bij 1, 2 en 3 plaatsing(en)?
 
footer-logos

Voor onze statistieken en om de website goed te laten functioneren, gebruiken wij cookies. Als u onze site gebruikt, gaan wij ervan uit dat u akkoord bent. Lees hier meer.

Sluiten