Oogartsen: zonnebril voor kind!

Ook de ogen van kind(eren) moeten goed worden beschermd tegen UV-straling. ‘De ogen van kinderen zijn nog extra kwetsbaar voor deze straling’ waarschuwt het Nederlands Oogheelkundig Genootschap (NOG).

Kinderen hebben ogen waarin het pigment nog niet volledig is ontwikkeld. Dat maakt de nog zeer poreuze irissen zeer gevoelig voor de kwalijke gevolgen van UV-straling. Ouders die gewoonlijk de huid van hun kinderen beschermen met zonnebrandcrème moeten ook bedacht zijn op de gevolgen van zonnestraling voor de ogen.

Voorkom zonschade: Te veel zonlicht tast het gezichtsvermogen ernstig aan en kan serieuze aandoeningen veroorzaken, waaronder kanker en woekerende moedervlekken. NOG-voorzitter professor S. Imhof stelt dat ook volwassenen zeer alert moeten zijn op zonlicht. Wie buiten bezig is, heeft een goede zonnebril nodig.

Kwaliteit in lenzen en brillen: Bij EyeCare vind je een assortiment zonnebrillen dat kinderen en ouders de optimale UV-bescherming biedt. Lensdragers wordt aangeraden om bij EyeCare te vragen naar lenzen met UV-filter.

(bronnen: Telegraaf en AD juli 2009)

 
footer-logos

Voor onze statistieken en om de website goed te laten functioneren, gebruiken wij cookies. Als u onze site gebruikt, gaan wij ervan uit dat u akkoord bent. Lees hier meer.

Sluiten