Gepolariseerde zonnebril

Een gepolariseerde zonnebril gaat een stapje verder dan een normale zonnebril. Naast een Uv-filter zit er namelijk ook een polarisatiefilter in de glazen.

Polariserende glazen beschermen je ogen tegen schitteringen van weerkaatsend zonlicht. Denk hierbij aan schitteringen op het water, van sneeuw op de skipiste of lak van auto’s. Het polarisatiefilter neemt de schitteringen weg. Dit zorgt ervoor dat je meer scherpte en contrast ziet. Daarnaast zijn je ogen ook minder vermoeid.

 

Wat is een gepolariseerde zonnebril?

Een gepolariseerde zonnebril bevat een zogeheten polarisatiefilter. Licht kan uit een verticale of horizontale hoek komen. Verticaal is van de zon zelf. Horizontaal is afkomstig van weerkaatsingen. Zo weerkaatsen spiegels, water en sneeuw licht van de zon. Op een zonnige dag zijn deze schitteringen verblindend. Polariserende zonneglazen absorberen horizontale reflecties, zo heb je het beste zicht. Zowel op zonnige dagen als op bewolkte dagen!

 

Waarom een gepolariseerde zonnebril?

Als je veel autorijdt, aan watersport doet of vaak op wintersport gaat, is een gepolariseerde zonnebril geen overbodige luxe. Een gepolariseerde zonnebril biedt je een rustiger zicht en is aangenamer voor je ogen. Je neemt kleuren en contrasten perfect waar en ziet alles helder en scherp. Een bijkomend voordeel is dat je minder kans loopt op rimpels, omdat je minder gaat knijpen met je ogen. In vrijwel iedere zonnebril kunnen we gepolariseerde glazen zetten, ook bij zonnebrillen op sterkte en zonnebrillen met meekleurende glazen!

Deel op je favoriete social media
Pin It